Noorwegen dag 10

Sneeuwwwwwwww

Wij hebben besloten om een dag eerder uit Laerdal te vertrekken om 9.00 stond iedereen weer start klaar met de neus richting Lom. Nog geen km van de camping kwamen we alweer in onze eerste tunnel van 6.6 km lengte na een stukje te hebben gereden hield de we op hier moesten we weer met een pontje naar de overkant ( kautanger ) Van de boot weer direct in de tunnel nu 3 km lengte. Maar een voordeel de zon stond hoog aan de hemel we volgend de route Sognefjellet (55) Dit is een prachtige route. Rond het middaguur kwamen we in de sneeuw. Hier geluncht en op een vuilniszak de sneeuwberg af wat hebben we gelachen. Al deed het af en toe wel pijn aan je billen, Maaike weet hier alles van. Zij had nl een korte broek aan en door de snelheid gleed je zelfs nog door over het gras. Wim heeft nieuwe vrienden gemaakt daar boven op de berg…behh..behh…behhh. Ze bleven net zo mooi staan de 3 schaapjes en toen wij aan het glijden waren stonden ze naast elkaar naar ons te kijken en dachten………..behhhh wat een stomme toeristen! Hierna hebben we onze weg vervolgd en hebben nog vreselijk veel sneeuw gezien. Zelfs de piste bullys hadden het druk voor de langlaufers en de wandelaars.

 

 

 

 

Tegen hafl 4 zijn op de camping in Lom aangekomen mooie camping midden in het dorp en alles donkerbruin, alle huisjes, winkels, vakantiehuisjes niks geen gekleurde straten. Effe bakkie gedaan en begonnen met het eten. Na het eten zijn we het dorpje even ingegaan hier staat een van de bekendste en oudste bakkerijtjes van Noorwegen. Wim en Ivonnen hebben even diep in de buidel getast en hebben lekkere broodjes voor bij de koffie meegenomen. Doordat het bijna sluitingstijd was hebben ze nog een hele tas met diverse broodjes meegekregen hmmmmm lekker.

Henry en ik zijn nog even aan het geocachen gegaan en hebben 2 gevonden al was de 2e wel een hele wandeling met een stijle berg beklimming maar toch weer leuk dat het gelukt is.

cache

De zon is hier net onder en het is nog heel licht buiten. George is vroeg op bed gegaan die was moe van het rijden door de bergen maar de rest heeft zich nog even verzameld in de familiekamer met een hapje en een drankje. Buiten zitten kan hier  ‘s avonds niet echt meer te koud. In Noorwegen zijn alle campings voorzien van een keuken met kookgelegenheid, afwas voorzieningen, was en droogmachines en een soort familie kamer waar een bankstel staat en een tv. Super geregeld hier allemaal.

Vandaag was een prachtige dag met veel zon, heldere blauwe hemel en sneeuw!

Morgen op naar de Geiranger waar we een paar dagen willen blijven.

Tot horens allemaal.

Home » Noorwegen dag 10 » Album Noorwegen » Album Noorwegen
Average rating  1 2 3 4 5fYou must login to vote
IMG_8227.png
IMG_8229.png
IMG_8237.png
IMG_8241.png
IMG_8243.png
IMG_8250.png
Noorwegen achtergrond.JPG
campernoorwegen.PNG
klaar voor de start aldi Zuidbroek
Camping Hirtshals
Camping Hirtshals.JPG
de eerste camping in Noorwegen, Aros

Noorwegen dag 10

  1. Hoi luitjes.

    Zo te lezen was het weer een geslaagde dag,super.
    Hier was het een dag met alleen maar water,regenmeter vol straat voor het huis helemaal blank maar we blijven vrolijk,hihihi.

    Groetjes van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website