Noorwegen dag 7

Raindrops are………..

Gisteravond hebben Henry en ik nog een stuk gelopen door Roldal en hebben nog even bij de stavkirke gekeken en nog even een geocach gezocht en gevonden.

Vandaag zijn we om ¬†vertrokken richting Voss. We zijn door het skigebied van Roldal gekomen wat een prachtig skioord is en nog volop in ontwikkeling. Natuurlijk is de route weer super al zijn de wegen soms wel heel smal en kun je elkaar maar moeilijk passeren. Ook zie je in dit gebied veel fruitbomen. Ergens onderweg kwamen we bij de watervallen van Latefjoss langs. Wat een herrie en kabaal maar wat super om te zien. Hier eventjes gestaan en foto’s genomen en ja hoor……..op souvenier jacht geweest. Want na al die dagen was dit de eerste souvenierswinkel die we tegenkwamen en zoals een echte hollander betaamd ga je wat mee nemen….maar zo leuk om te doen! Vanuit daar doorgereden en kwamen we uit in Odda dit is een hele grote stad zo zie je ze hier langs de fjorden niet veel. Wij zijn door weer vele tunnels gekomen maar 2 waren wel heel bijzonder en hadden wij nog nooit gezien. Het waren grote tunnels ( natuurlijk betalen ) met ergens halverwege rontondes. Helemaal verlicht met blauw licht en in het midden stond nog gewoon een enorme rotsblok. Heel bijzonder ook zie je hier in de tunnels ook maar zo op en afritten de eerste x schrokken wij ervan. Na toch weer een rit van ongeveer 4 uur ( met 2 stops ) 140 km kwamen we aan op camping Tvinde Falls. Ons plekje is recht tegenover de watervallen en geeft een enorme herrie.

Het heeft afgelopen nacht en vandaag de hele dag geregend tja en dat is hoe dan ook waardeloos grrrr….. Na het avondeten was het droog en zijn we met Wim en Ivonne en kids en wij met kid richting de oorsprong van de waterval gelopen , dat was een hele klim. Maar eenmaal boven aangekomen wordt dat beloond met een enorm uitzicht. Op de terugweg met Nick nog even een toren van stenen gebouwd, natuurlijk was die van hem het hoogst. Na 2 uur lopen had Harma de koffie klaar hmmmmm……lekker……. Henry en ik hebben nog even weer een geocach opgepikt. Dus we kunnen straks allemaal weer met een voldaan gevoel gaan slapen.

Welterusten allemaal Zzzz Zzzzz

 

Home » Noorwegen dag 7 » Album Noorwegen » Album Noorwegen
Average rating  1 2 3 4 5fYou must login to vote
IMG_8227.png
IMG_8229.png
IMG_8237.png
IMG_8241.png
IMG_8243.png
IMG_8250.png
Noorwegen achtergrond.JPG
campernoorwegen.PNG
klaar voor de start aldi Zuidbroek
Camping Hirtshals
Camping Hirtshals.JPG
de eerste camping in Noorwegen, Aros

3 thoughts on “Noorwegen dag 7

  1. Schrok me de tering toen ik deze pagina opende! Mooie waterval maar wat een geweld! Blijf je verbazen over dit prachtige land.

    vr.gr.

    BIGIJ

    • En bij die herrie hebben wij geslapen maar ben tot rust gekomen hoor. Inderdaad plan het al maar voor volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website