Bali dag 7

Vandaag werden we om 10.00 weer gehaald door een taxichauffeur van Tui-Holland International om ons weer richting Sanur te brengen. Hij vroeg ons of wij nog iets wilden zien voordat we weer naar ons hotel zouden gaan we hadden de taxi nl. 8 uur tot onze beschikking. Top daar moet je dus gebruik van maken in overleg met de chauffeur wilden we richting de vulkaan in het noorden van Bali. Onderweg vroeg de chauffeur of we nog naar een koffie plantage wilden ……tuurlijk super leuk.

IMG_7516 - kopie

De koffie bonen

IMG_7546 - kopie     IMG_7548 - kopie    IMG_7550

Het bleek een hele leerzame ochtend te worden. We hebben allerlei planten gezien, de koffieplant, cacaobonen, kaneelboom, diverse soorten pepers, vanille, kruidnagel en iets heel bijzonders de luwak koffieboon zeer exclusief en heel duur. Nou als je weet waar hij vandaan komt…………Luwak is een soort katachtig dier ( nachtdier )

IMG_7529 - kopie

Luwak

leeft op Bali boven in de bomen en komt  ‘s nachts tot leven. Dit diertje eet vruchten en zoekt de beste koffiebonen. Vervolgens verteert hij dit allemaal en poept hij de bonen uit allemaal aan elkaar. Dit poep wordt verzameld en schoongemaakt en geroosterd en hieruit ontstaat een heerlijke koffie hier betaal je in Nederland per kop ongeveer 40 euro voor. Op Bali 3 euro. Na de rondleiding mochten wij gaan proeven van diverse soorten thee en koffie. De thee kwam van allerlei soorten kruiden en waren goed voor diverse ziektes en aandoeningen zoals, hoge bloeddruk, diabetes, gemoedsrust, antioxidanten…..Wij hebben alles geproefd de 1 was lekkerder dan de ander en de Luwak koffie???? die was heerlijk sterk maar niet bitter.  Een leerzame ochtend dus! Wij vervolgden onze reis richting de vulkaan tjonge tjonge wat zijn de wegen slecht daar maar een prachtige rit met allerlei soorten fruit die ze aan de weg verkochten zoals: mandarijnen, snake fruit, dragon fruit, ananas en allemaal even lekker. De chauffeur vertelde ook dat alles hier wil groeien. Fruit wordt hier ook veel geexporteerd naar java hier maken ze sinaasappelsap van. Ook gebruiken ze het fruit veel voor het offeren aan de goden. Het offeren is hier een dagelijks ritueel en wordt zeer strikt genomen. Vandaag was volgens de priesters ook een goede dag om te cremeren hele ceremonies worden hier gehouden met ontzettend veel mensen ook zijn de toeristen welkom. Nah……dit hebben we maar overgeslagen. Aangekomen bij de vulkaan hadden wij geluk want vaak is het  ‘s middags bewolkt maar nu was het helder en hadden we een prachtig uitzicht op de vulkaan en het Batur meer. Na een lunch ( altijd hier bestaande uit rijst en fruit en sate ) zijn wij weer richting ons hotel gegaan genoeg geleerd voor vandaag.

IMG_7564

Vulkaan op 1717 meter ( Mount Batur )

De eetgewoontes hier moeten wij nog steeds aan wennen ze eten nl. 3 x per dag warm. En altijd is er rijst bij.

Ook het rijden hier met wat voor vervoermiddel is hier voor ons niet te doen. Fietsen kan niet er zijn geen fietspaden en de wegen zijn enorm slecht. Scooter rijden ze hier net als de fietsers in de Groninger binnenstad ze vliegen je aan alle kanten voorbij. Ze mogen hier vanaf 17 jaar op een scooter maar je ziet ze rustig hier rijden vanaf een jaar of 12 misschien nog wel jonger. Ook zitten ze met 3 a 4 man op een scooter en met baby’s vreselijk om te zien. En dan de vele honden die langs de weg lopen. Ze steken zo de straat over voor de auto’s en fietsers en scooterrijders langs………brrrrr…….knijp af en toe even mijn ogen dicht. Want alles te zien maakt je hier niet altijd even gelukkig.

De bevolking hier is super blij met de toeristen en willen alles voor je doen wij zijn nl. een gegarandeerd inkomens bron voor hun.

Bali dag 7

  1. Leuk dat jullie zo genieten van de cultuur en alles leuke dagen en geniet er van groeten aan de hele familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website